28.7.14.

Perut, suva, masna kosa - lekovito bilje pomaže


Kosa ima svoje cikluse rasta i opadanja i to nije uvek razlog za brigu. U svakom trenutku, 85 posto naše kose raste, a 15 posto se odmara i tada opada. Normalno je da opadne 50 do 100 dlaka svakog dana. Više od toga je alarm za uzbunu.

Uz dovoljno strpljenja i upornosti, biljkama
možete stimulisati rast nove kose
U narodu se vekovima upotrebljavaju mnogobrojni biljni sastojci za poboljšanje kvaliteta i ulepšavanje kose.
Možete pokušati i vi. 
Za normalnu kosu, koristite list ruzmarina, žalfije, koprive, nevena i lipe.
Za suvu kosu: cvet  kamilice, zove, list žalfije, a za masnu list i koru breze, list masline i cveta breze.
Oko 20 grama potrebnog bilja, prema tipu kose, 10 minuta poklopljeno kuvati u litru vode i staviti da stoji jedan sat. Onda procedite, dodajte malo šampona i dobro promućkajte.
Protiv peruti probajte šampon od koprive, žalfije i majčine dušice.
Potrebno je 60 grama vrhova sveže koprive i po tri grama žalfije i majčine dušice, litar i po vreme vode i pet supenih kašika narendanog sapuna od masline. 
Biljke prelite vrelom vodom, poklopite i ostavite 15 minuta da vri na "tihoj vatri".Posle toga, procedite, dodajte sapun, vratite na šporet i mešajte dok se sapun ne otopi. Ohladite i sipajte u bocu.
Za sve tipove kose je delotvoran šampon od breze i vrbe. Uznite 80 grama svežih listova breze, 70 grama svežih listova vrbe, litar i po vrele vode i 6 supenih kašika sapuna od masline.
Bilje preliti vrelom vodom i posle dva sata procediti i dodati nastrugani sapun. 
Probem možete rešiti i biljnim šamponima koji su mešavina bilja za koje je u narodu potvrđeno da sprečavaju opadanje, a mogu i podstaknuti rast novih vlasi. Čak i ako nemate problem sa opadanjem, opredelite se za biljne šampone jer hemijske supstance uništavaju folikulu i izazivaju razne probleme čak i ćelavost. Nerkada je bilo nezamislivo da mladići od 20 godina počnu da ćelave, a danas je to masovna pojava.



Prirodni šampon NOVOKOS protiv
opadanja i za rast nove kose
detaljnije  i naričivanje
ili telefonom 0637636702

Нема коментара:

Постави коментар