7.10.14.

Biljni lek za nervni sistem



Zašto su problemima mentalnog zdravlja kao što su anksioznost i depresija u porastu? Konvencionalna medicina sugeriše kao uzroke finansijsku krizu, starenje stanovništva i stres. S druge strane, prirodna medicina zastupa stanovište da  je za neravnotežu nervnog sistema kriva loša ishrana, toksini u životnoj sredini i loše životne navike.


Ljudi svih uzrasta, svih socijalnih, ekonomskih, profesionalnih, kulturnih ili religioznih grupa mogu razviti depresiju
Zavisno od poremećaja, farmaceutska industrija prodaje mnogobrojne lekove za poremećaje ove vrste, ali sa ozbiljnim neželjenim pratećim pojavama koji pri upotrebi biljnih lekova nisu zabeležene. To su adaptogeni, prirodne biljne supstance koje povećavaju nespecifičan otpor tela i normalizuje funkcije tela. Kada dođe stresna situacija, konzumiranje adaptogena pokreće proces opšteg  prilagođavanja kao vrstu specifičnog otpora organizma na stresne situacije. U novije vreme, sportisti sve više koriste adaptogeno bilje za povećanje aerobne izdržljivosti i performanse, umesto sintetičkih supstanci, a poznato je d ruski astronauti koriste radi poboljšanja izdržljivosti prilikom napornih priprema.  Rodiola minimizira oksidativni stres koji oštećuje mišiće sportista i uklanja posledice tog procesa za samo 24 sata nakon iscrpljujućih aktivnosti.

Žen šen je odličan adaptogenik koja nam pomaže da se borimo sa stresom, ali se rodioli (Rhodiola rosea) pridaju gotovo čarobne moći. O njenoj lekovitosti je objavljeno više od 180 farmakoloških, fitohemijskih i kliničkih studija.

Rodiola je veoma cenjena u istočnjačkoj medicini
Otkriveno je da koren ove biljke sadrži snažne adaptogene i da i ljude i životinje štiti od fizičkog, mentalnog i emotivnog stresa, otrova i prehlada, od štetnog dejstva slobodnih radikala, sprečava obolevanje od nekih vrsta raka, poboljšava rad štitne žlezde, daje energiju i mentalnu oštrinu
Ovu biljku koriste u Rusiji i Skandinaviji radi umanjenja nepovoljnih efekata hladne sibirske klime i stresnog života u teškim uslovima. Koriste je i stanovnici visokih područja Himalaja da smanje efekte nedostatka kiseonika što ugrožava zdravlje svih organa.                                                 







































Ukoliko želite da poboljšate funkcije mozga,indijska biljka brahmi je mudar izbor za poboljšanje naše sposobnost da se fokusira i izdrži emocionalni stres.

Gotu Kola takođe poboljšava funkcije mozga poboljšanjem protoka krvi što održva dobro pamćenje.           

Sve ove biljke, u  obliku kapsula možete kupiti u prodavncama zdrave hrane.

Нема коментара:

Постави коментар