21.8.14.

U ušima zvoni, zuji, pišti - prirodni lekovi za tinitus


Bez obzira da li u uvetu zvoni, zviždi, pišti, glasno ili tiho, stvarno je užasavajuća ta neprekidna buka u glavi.Nakon što su lekari isključili moguće ozbiljne uzroke, na primer, prisustvo tumora ili oboljenje srednjeg uva zaista malo mogu da učine za vas. Neki  od prirodnih lekova može biti od pomoći. 
Uzrok tinitusa je i dalje nepoznat

Seme susama 

Kineski fitoterapeuti  preporučuju upotrebu susama za lečenje tinitusa. Ovo seme možete da dodate kuvanoj hrani ili ubacite seme susama u kajmak, margarin, izdrobljen sir... 
Ginko biloba 
Ginko biloba je prikazan u mnogim studijama  kao koristan za razne zdravstvene tegebe koje dolaze sa starenjem, uključujući slabije pamćenja, cirkulaciju i tinitus. 
Poboljašnje cirkulacije može da pomogne u slučajevima zvonjenje u ušima kada je povezano sa nedostatkom cirkulacije do unutrašnjeg uva. 
Goldenseal deluje slično kao
 naša biljka ljutić

Goldenseal 

Koren biljke goldenseal se koristi u narodnoj medicini američkih Indijanaca kao prirodno antivirusno i antiseptičko sredstvo. Poboljšava cirkulaciju pa bi mogpva severnoamerička biljka mogla biti korisna za neke slučajeve tinitus. 



Cink 

Tinitus je takođe povezano sa nedostatkom cinka pa pokušajte sa ishranom bogatom ovim mineralom.  Cink je jedan od najvažnijih minerala u organizmu i veoma je važan  za imunitet, dobar vid, apetit, čula ukusa i mirisa, podstiče zarastanje rana, jača kosti, mišiće, kosu i nokte.
Najbolji prirodni izvori cinka su meso, uključujući i crveno meso, a posebno govedina, ćuretina i iznutrice, zatim ribe i drugi plodovi mora, a najbolje su školjke kamenice.
Značajni izvori cinka su i mleko i mlečni proizvodi, jaja i integralne žitarice.
Iskoristivost cinka iz bilja je znatno manja nego iz namirnica životinjskog porekla, ali nemojte zanemariti biljne izvore cinka: orašaste plodove, grašak, pasulj, soju i tofu sir, pivski kvasac, pšenične klice, bundevine i druge semenke.
Visoka doza aspirina može biti faktor koji doprinosi tinitusu. Shodno tome, bilje koje može biti zamena za sintetički aspirin, kao što je vrbina kora, treba izbegavati. 

Нема коментара:

Постави коментар