15.7.14.

Ne gubite nadu: lek za vitiligo postoji

U biljnoj medicini važi pravilo - u prirodi sigurno postoji lek za svaku bolest samo treba umeti prepoznati u bogatom biljnom svetu. Znači, postoje i biljke koje mogu da "probude" melanocite, ćelije koje luče pigment za bojenje kože.



Ovo oboljenje pogađa više od 100 miliona ljudi 
širom sveta bez obzira na rasu i pol

Zbog poremećaja u radu ćelija melanocita ne luče pigment melanin zbog čega se na koži javljaju bele mrlje. Može da se pojavi na raznim delovima tela, obično na mestima koja su izložena suncu kao što su ruke, noge, lice i ispod pazuha. Širi se različitom brziom.
To može biti spor proces koji se dešava tokom godina, a u nekim slučajevima, u roku od nekoliko dana.
Tačan uzrok vitiliga još nije poznat. Jedna od pretpostavki je da je to autoimuna bolest, odnosno da imuni sistem obolelog pogrešno "misli" da su melanociti strana tela i pokušavajući da ih uništi i tako nas odbrani, sprečava ih da luče pigment.
Druga je da je to nasledno oboljenje, a treća da je vitiligo posledica jakog akutnog stresa ili stresnog stanja u dužem periodu.
Ni jedna od ovih pretpostavki nije naučno dokazana, ali je činjenica da melanociti zbog nečega prestaju da rade.
Svake godine, farmaceutske kompanije izađu sa novim, "poboljšanim" lekom i naravno, skupljim, a nedelotvornim kao i oni prethodni.
Jedino što se stvarno poboljšalo je njihov profit. Procenjuje se da će profit proizvođača lekova i medicinskih aparata za tretman vitiliga 2019. godine dostići 2,7 milijardi dolara.


Šta mogu biljke u lečenju vitiliga


Mehanizam dejstva biljaka na melanocite je prilično jednostavan: ove ćelije se nalaze u epidermu, prvom sloju kože i do njih nije teško doći.
Ukoliko se nanose medikamenti kao što su  krema, losion ili ulje koji sadrže pravilno izabrane i kombinovane biljne sastojke, mogu da dopru do ovih ćelija i stimulišu ih da ponovo počnu da funkcionišu bez obzira na uzrok prestanka.
Naravno da je teže "probuditi" ih ukoliko su duže "uspavane" kao i ako su prestale da funkcionišu na velikim površinama, ali ni to nije nemoguće. To zahteva strpljenje i upornost, ali daje rezultate.



Biljna krema Nevitil za 
vraćanje pigmenta  
detaljnije  i naručivanje
ili telefonom 0637636702
                                                                                                                           




Нема коментара:

Постави коментар