22.7.14.

Uvećane i deformisane vene: lekovito bilje da opet budu nevidljive


Postoji mnogo vrsta lekovitog bilja koje vraća proširene vene u normalno stanje: sanira zapaljenje, ubrzava cirkulaciju, jača venske zidove i tako uklanja uzroke proširenja ovih krvnih sudova. 
Lekovito bilje koje se preporučuje ima dve grupe sastojaka: polifenole i saponine koji se nalaze u biljkama kao što su kostrika i sladić.

 
Svaka treća žena i 
svaki peti muškarac u svetu 
pati od proširenih vena

U nogama krv mora da “putuje” u smeru suprotnom od gravitacije, što znači da između svakog otkucaja srca vena mora da izdrži težinu krvi. To obezbeđuju posebni “ventili” - venski zalisci koji se otvaraju i zatvaraju kako bi zadržavali i propuštali krv u ritmu srčanog pulsa teče prema srcu. 
Kada su zalisci oštećeni, ne funkcionišu ispravno, gravitacija nadjačava cirkulaciju i krv se zadržava u venama pritiska venske zidove koji popuštaju, vena se uvećava i postaje vidljiva na površini kože. 
Može doći i do zapaljenja potkožnih vena što stvara dodatni bol. Ove otečene i vidljive vene, poznate su kao proširene vene i pauk vene.
Kostrika i hamamelis su posebno korisni u olakšavanju bola, kostrika sadrži i supstance koje smanjuju upalu.
Ove biljke je najbolje koristiti kao obloge od čaja.
Kantarion takođe smanjuje upalu i koristi se spolja, a može se unositi i oralno. Treba je koristiti svežu ili osušenu zamrzavanjem jer gubi svoja lekovita svojstva ako se suši na vazduhu. Kod oralne upotrebe kantariona, budite oprezni  jer smanjuje koagulaciju  krvi  zbog čega u slučaju povreda sa obilnim krvarenjem ili hirurškog zahvata može izazvati velike probleme. 
Srčani bolesnici svakako ne bi smeli da piju kantarion u dužem periodu, ali nema smetnji za njegovo korišćenje u kremama ili kao ulje.
Cirkulacija je najvažniji segment lečenja proširenih vena, ali je veoma značajno i jačanje venskih zidova koji su oslabljeni pod težinom krvi koja je zastajala u njima jer se venski zalisci nisu dovoljno brzo otvarali i zatvarali. 

Saniranje zapaljenja vena, ukoliko je prisutno je takođe neophodno da bi se vene vratile u normalno stanje. Poseban problem su venske ranice ili promenjena boja kože na mestima velikog proširenja.
Znači, obratite pažnju na područje delovanja kada kupujete neki preparat za uklanjanje proširenih vena jer samo ubrzavanje cirkulacije nije dovoljno.






Biljna krema Venorm za uklanjanje 
proširenih vena detaljnijei naručivanje
ili telefonom 0637636702

Нема коментара:

Постави коментар