13.7.14.

Onihomikoza: gljiva gde joj mesto nije


Lečenje gljivične infekcije noktiju može potrajati i ne treba očekivati rezultate preko noći, naročito kada je zahvaćeno  tkivo duboko ispod nokta. Farmaceutske kreme retko daju rezultate, a oralni lekovi  imaju podužu listu neželjenih efekata, od kožnog  osipa  do oštećenja jetre. 


Gljivice češće “napadaju”
 muškarce nego žene
Gljiva je jedna od onih reči koje same po sebi ne zvuče lepo, a čak i da ne mislite tako, sigurno ne biste hteli da to raste na vašem telu. Ipak, sve više ljudi se bori sa ovom  gljivičnom infekcijom noktiju  koja se naziva onihomikoza. 
Kod nas je velika ponuda biljnih preparata protiv gljivica - tinkture, kreme, ulja. Svi su napravljeni uglavnom po tradicionalnim recepturama  narodnih lekova. 
U međuvremenu, otkrivena su antigljivična svojstva nekih drugih biljaka ili su do nas stigla saznanja o lekovitosti bilja koje nije sa na naših područja. 
Dopunjujući recepte naših baka novim saznanjima, moguće je napraviti veoma uspešna sredstva protiv gljivičnih infekcija. 
Ukoliko ipak više volite d se lečite po principu "sam svoj majstor", evo nekoliko predloga.
Nanesite sok ​​belog luka na zaraženo područje tri ili četiri puta dnevno. Kapi belog luka možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane, a to može biti bolji izbor ako vam ne prija miris.
Ako su se gljivice naselile na stopalu (“atletsko stopalo”) ili negde drugde na koži, korisne su večernje kupke stopala. Potopiti noge u topao čaj pripremljen od lavande i korena maslačka, sipajte i nekoliko kapi čajnog i ulja crnog oraha. Možete dodati i šoljicu jabukovog sirćeta. 
Obloga od belog luka, meda i mekinja koju treba ostavti na ugroženom području sat – dva dnevno, daje dobre rezultate. 
Kod tvrdokorne infekcije, koristite mešavinu od dve kašičice susamovog ulja, dve kašičice pivskog kvasca i kesica B vitamina u  prahu. Nanesite pred spavanje i ostavite celu noć. Isperite ujutru i ako je moguće izložite deset ili petnaest minuta sunca. Ponavljati koliko je potrebno.
Ukoliko je ovo za vas suviše posla sa neizvesnim ishodom, potražite neku kremu, tinkturu ili ulje i apotekama ili na Internetu. 




Biljna  krema Mikozil
protiv gljivica detaljnije i naručivanje
ili telefonom 0637636702

Нема коментара:

Постави коментар