28.7.14.

"Staračke" pege – biljke su siguran način da ih uklonite


Ruke ne lažu
Tamne pege i  mrlje  koje se obično pojavljuju na rukama i ramenima su bezopasne i ne zahtevaju lečenje, ali su sinomim za starost jer su česte kod starijih od 50 godina i većini ljudi smetaju.
Previše izlaganje suncu stimuliše melanocite da luče višak pigmenta melanina koji se grupiše i formira tamne mrlje na koži. Kako telo stari, sve manje može adekvatno da odgovori na oštećenja ćelija od sunca.
Važno je znati da nije svaka tamna pega ili mrlja “staračka” pega. Mogu biti posledica hormonskog disbalansa, poremećaja rada jetre ili melazma. U tom slučaju treba otklanjati uzrok i preparati za uklanjanje ovih hiperpigmentovanih površina neće pomoći. 

Najpoznatije prirodno sredstvo za uklanjanje “starčkih” pega je limun. Sok od limuna možete da primenite ​​direktno dva puta dnevno. Imajte na umu da su citrusi uopšte, fotosenzitivni i da mogu da izazovu još veće oštećenje kože  ukoliko se dobro ne zaštite od sunca.
Aloe vera pomaže obnavljanje ćelija, a i štiti kožu od oštećenja UV zracima.
Ricinusovo ulje takođe koristi kod uklanjanja ovih pega i fleka.  
Sok iz stabljike maslačka se u narodu odavno upotrebljava za uklanjanje pega i bradavica.




Biljna krema Antipeg za
uklanjanje "staračkih" pega  
detaljnije i naručivanje
ili telefonom 0637636702

Seme i ulje nara je moćan anti -  oksidant , a naslage melanina nežno ljušti zahvaljujući retoinskoj kiselini koju sadrži i tako pomaže da se očiste pigmentne fleke. Nanosi se dva puta dnevno.
Jasmin je biljka koja se  tradicionalno koristi protiv starenja kože, a balansira i tonus i boju zdrave kože.
Ako biste radije koristili već napravljene proizvode, obratite pažnju na sastav jer mogu sadržati hemijske supstance koje agresivno deluju na kožu u vidu pilinga i mogu izazvati nepopravljiva oštećenje kože. 

Нема коментара:

Постави коментар