13.7.14.


Nova pretnja: epidemija raka grla i usta povezana sa HPV-om

Glumac Majkl Daglas je prošle godine
objavio da boluje od raka grla uzrokovnog HPV-om
Poznato je da Humani papiloma virus (HPV) izazvao epidemiju kondiloma ( polnih bradavica) i da su neki tipovi visokorizični za karcinom grlića materice, vulve, penisa, testisa, mokraćnog kanala i anusa.
Međutim, sada stručnjaci najavljuju epidemiju raka grla i usta koji  je povezan takođe sa HPV-om.
Tradicionalno, najveći broj obolelih od karcinoma ovih organa uglavnom su bili stariji muškarci koji mnogo puše i piju.
Od 2004. godine, među obolelima se povećava broj muškaraca kod kojih je uzrok HPV. U većini slučajeva su to muškarci od 35 – 65 godine i istraživači procenjuju da će procenat obolelih muškaraca uskoro premašiti broj žena kod kojih je HPV izazvao rak grlića materice.

Kako se dobija HPV rak?

Virus se prenosi seksualnim putem, ali muškarci mogu dobiti i oralnim seksom. Takođe je moguće, mada manje verovatno, da se prenosi i poljupcem. Isti tipovi koji inficiraju genitalne oblasti mogu da inficiraju usta i grlo pa se dešava da se HPV bradavice  pojave i u ustima i grlu.
Kada je u pitanju ovaj tip karcinoma, proces traje decenijama. Dobra vest je da je mnogo manje smrtonosan nego karcinom starog tipa koji je posledica hronične upotrebe duvana i pića. Neki  istraživači navode da je u 80 posto slučajeva izlečiv.
Smatra se da vakcine kao što su  Gardasil ili Cervarik koje sprečavaju HPV infekcije kod žena ne bi uticale na oralnu infekciju kod muškaraca zbog različitosti ćelija na grliću materice i u grlu. Pored toga, ove vakcine nisu našle očekivanu primenu ni kod žena jer su se pojavili veoma ozbiljni neželjeni efekti koji, po tvrdnjama nekih stručnjaka, mogu biti i smrtonosni. 
Lečenje je isto kao i kod ostalih vrsta karcinoma, prilagođeno specifičnostima ovog tipa.


Lečenje biljem
Čaj od 14 biljaka za imunitet
pomaže u izbacivanju HPV-a
 detaljnije i naručivanje 

ili telefonom 0637636702

U prirodi postoje lekovite biljke koje podižu imunitet kao i one sa jakim antiviralnim dejstvom kao što su ehinacea, šipak, borovnica, kopriva, lincura, pelin, neven, za imunitet i majčina dušica, matičnjak, zeleni čaj, kičica, žalfija, sladić, zova. 
Kod pripreme mešavine biljaka bilo da se radi o čaju, kremama ili bilo kojoj vrsti ekstrakta od lekovitog bilja, uvek je veoma važno znati razmere za svaku pojedinačnu biljku kao i interakcije među njima. U suprotnom, neće biti efekta,  a može doći i do neželjenih efekata.



Нема коментара:

Постави коментар