23.7.14.

Za probleme u spavaćoj sobi: biljni afrodizijaci


Ako je vašem ljubavnom životu potreban podsticaj, možda razmišljate o nekom obliku vijagre ili Cialisu. Pre nego što posegnete za tim bočicama hemikalija, razmotrite biljna rešenja. Ovi prirodni lekovi su bezbedna alternativa hemijskim sredstvima, sa sličnim rezultatima. Većina su dostupni i kod nas u obliku kapsula ili čaja.


Žen šen je je prvi na listi za razmatranje jer su i neke studije potvrdile poboljšanje erektilne funkcije posle  upotrebe ove biljke. Preporučuje se kontinuirano korišćenje jednom dnevno.
Peruanska Maca  pomaže uspostavljanje ravnoteže hormona koji povećavaju seksualnu energiju. Kod žena, Maca se često koristi za povećanje plodnosti i reguliše menstrualni ciklus. Koren ove biljkeiz Južne Amerike može da se meša u frape ili žitarica za prirodni afrodizijski efekat.
Johambin se ne preporučuje parovima koji
 pokušavaju da dobiju dete


Kakao su kao afrodizijak prvo koristile drevne Maje. Poznato je da čokolada čiji je osnovni sastojak kakao, podiže nivoa serotonina i adrenalina što dovodi do povećane seksualne želje i uzbuđenja.
Ovo je verovatno jedan od najjednostavnijih i najukusnijih biljnih afrodizijaka.
Kozju travu, uprkos tome što je pežorativno nazivaju i “napaljena koza” i “biskupov šešir” treba  uzeti veoma ozbiljno kao biljni afrodizijak. Ova biljka povećava nivoe azot oksida u krvi koji pomaže da se možete da popravite i na prirodan način.



Crveni koren, koji se naziva i medvedji koren jer je primećeno da se medvedi sa Aljaske “leče” ovim korenom,  ubraja se u najmoćnije prirodno sredstvo za povećanje muške potencije koji se u Rusiji od davnina koristi za buđenje “muške moći”.
U Rusiji raste samo na vrhovima Altajskih planina.


Crveni koren prirodni stimulans za održanje seksualne moći
Studije na Altajskom univerzitetu su potvrdile narodno uverenje da je crveni koren efikasno sredstvo ne samo za normalizovanje seksulane funkcije kod muškarca nego i za druge probleme muškog zdravlja: zapaljenje i dobroćudni tumor (adenom) i tegobe koje prate ova oboljenja kao što su bol, otežano i učestalo mokrenje, naročito  noću. 

Ginko biloba je najpoznatija kao  biljka koja “hrani” mozak i zato izaziva pažnju istraživača kao moguća osnova za lek protiv Alchajmerove bolesti. Snagu ovog drveta koje kao samoniklo raste samo u jugoistočnom delu Kine, najbolje pokazuje to je što je to prva biljka koja je iznikla na tlu Hirošime posle atomske bombe.
Utvrđena je njegova efikasnost u poboljšanju cirkulacije od čega potiče i dejstvo na ublažavanje erektilne disfunkcije. Ginko deluje tako što opušta glatke mišiće penisa, širi  krvne sudove i na taj način  omogućava bolji protok krvi.
Johambin, supstanca iz drveta Johambe u zapadnoj Africi ima ugled najpopularnijeg prirodnog sredstva za povećanje seksulne želje i kod žena i kod muškaraca. Stimuliše protok krvi u penis i na taj način povećavaju seksualnu sposobnost. 









Нема коментара:

Постави коментар