5.1.15.

Borite se sa aknama? Biljne terapije pomažu!



Umesto agresivnih kozmetičkih i medicinskih tretmana, pokušajte sa biljnom terapijom koja ne iritira kožu, ne ostavlja ožiljke, a prava kombinacija biljnih sastojaka može dovesti do potpunog  rešenja problema. 


Akne se javljaju u bilo kom periodu života
Acne vulgaris su veoma česte, naročito kod adolescenata, ali se mogu javiti u bilo kom period života. Smatra se da je uzrok višak sebuma (masna tečnost koju proizvode lojne žlezde) zbog čega dolazi do bakterijske kolonizacije i upale što se manifestuje bubuljicama i aknama.

Emocionalni stres i polni hormone su najčešći uzrok pojačanog lučenja sebuma.

Junk food je takođe povezan sa ovim problemom kao i povećan unos šećera, zasićenih masti i jodirana so. Gazirana pića, alkohol i kafa mogu takođe bitii uzrok pojave akni .

Postoji nekoliko biljnih lekova koji se tradicionalno koriste za lečenje akni ili bubuljica.



Beli luk ( Allium sativum )


Utrljavanje soka sirovog belog luka u područje sa aknama , nekoliko puta dnevno, pomaže u ublažavanju bola i doprinosi njihovom nestanku.

Aloe (Aloe vera)


Pulpa od Aloe je izuzetna za čišćenje kože. Sok ove biljke koji se nanosi sa njenog lista sa kojeg je uklonjena opna, zaustavlja infekciju i ubrzava ozdravljenje kože.

Rumenika (Amaranthus spinosus)


Napravite čaj od semena ove biljke i koristite za umivanje. Čaj pripremite tako što čete u 3 šolje ključale vode dodati 2 kašičice semena. Pokrijte i kuvajte pet minuta, zatim dodajte kašičicu lišća biljke, sklonite sa vatre i ostavite da stoji poklopljeno 30 minuta. Procedite i umivajte se u toku dana dok ne potrošite pripremljenu količinu.

Limun (Citrus limon)


Napariti lice vodenom parom I na tako otvorene pore, vatom naneti sok od sveže iscedjenog limuna direktno na akne. Tako ćete očistiti nagomilani sebum. Praktikujte ovo  jednom nedeljno.

Korijander (Coriandrum sativum)


Pijte čaj napravljen kombinovanjem po pola kašičice korijandera (Coriandrum sativum), kumina (Cuminum ciminum) i koprive (Foeniculum vulgare). Pripremite čaj tako što ćete bilje potopiti u vrelu vodu I ostaviti da poklopljeno odstoji 10 minuta. Procediti i piti čaj posle doručka, ručka i večere.

Bosiljak (Ocimum basilicum)

Tri kašičice sušenog bosiljka sipajte u šolju ključale vode i ostavite da stoji poklopljeno 10 do 20 minuta, a zatim natopite vatu i nanesite na akne.

Krastavac (Cucumis sativus)


Izblendirajte jedan očišćeni krastavac i nanesite sok ​​na akne. Još jedna varijacija ovog leka je da nedelju dana pijete četiri ili pet šolja dnevno ovog soka . To će pročisti krv i limfni sistem što dovodi do čistije kože.

Leblebije (Cicer arietinum)


Kuvajte 50 gr. leblebija u 2 dcl vode dok ne dobijete kašastu masu.  Natopite peškir ovom masom i toplo ostavite na licu 15-20 minuta. Zatim dobro istrljajte suvim peškirom. 


Ukoliko vam se ove procedure čine komplikovanim i nemate vremena, probajte sa biljnim kremama kojih ima i na našem tržištu. 










Uklanja bubuljice i akne bez ožiljaka
Detalji i naručivanje:
ili telefonom 0631697579
 





Нема коментара:

Постави коментар